Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü

A babaszoba berendezése

Az első gyermek megérkezése hatalmas élmény és egyben nagy kihívás az újdonsült szülők számára.

Természetes, ha már hónapokkal előre megkezditek a készülődést, hiszen számtalan eszközt és berendezést kell beszereznetek: pelenkát, ruhákat, bútorokat… A babaszoba kialakítása az egyik legfontosabb teendő.

Egy olyan helyiségre van szükség, amely nyugtató színeivel és praktikus bútoraival megfelelő otthonul szolgál a kicsi számára. Viszont arra is gondolnod kell, hogy a gyermek akkor is jól érezze magát benne, ha már kicsit nagyobbacska. Persze később felújíthatod, átalakíthatod a szobát, de érdemes olyan megoldásokat alkalmaznod, amelyek segítségével ezt minél könnyebben megteheted.

Nem kell a sablonos világoskék-rózsaszín kettősnél maradnod a szoba falának színét illetően, nyugodtan válassz fehéret vagy halvány sárgát. Ezek semleges színek, mindenféle bútor illik hozzájuk, és a már kicsit nagyobb csemete sem fogja túl „gyerekesnek” tartani őket. Fontos, hogy a baba környezete harmonikus, meleg és színes legyen, de ne túl harsány. Az ízlésesen, kényelmesen berendezett szoba kellően ingergazdag környezetet biztosít a kicsinek, az pedig jó hatással van a fejlődésre.

Az átalakítható bútorok alkalmazkodnak a gyerkőc igényeihez. A kombi kiságyat eleinte babaágyként, később ifjúsági bútorként használhatod. Ha már nincs szükség a pelenkázóra, lehet belőle komód vagy éjjeliszekrény, de játékokat is tarthattok benne. A megfelelő világítás kialakítása is lényeges. A szabályozható erősségű lámpák a legideálisabbak, hiszen a csecsemő szemének a majdnem félhomály sokkal barátságosabb. A legfontosabb beszerzendő bútor a kiságyon és a pelenkázón kívül egy szoptatós fotel. A megfelelő darab kiválasztásánál arra ügyelj, hogy a fotelnek ne legyen túl magas a karfája. Célszerű felszerelnetek egy polcot a pelenkázó fölé, hogy azon tarthasd a babaápolási szereket, amelyek így mindig kéznél lesznek. A kiságy fölé viszont ne tegyél polcot, mert az akár álmatlanságot is okozhat a picinek.

Tartalomhoz tartozó címkék: babaszoba berendezése