Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü

Baba bölcső

Egy jó bababölcső valójában olyan, mint az anyaméh. Kis méretének köszönhetően szorosan körülöleli a babát, így az biztonságban, védettségben pihenhet, ráadásul ha ringatják, az ugyancsak a pocakban töltött időket idézi a kicsi számára. Nem csoda, hogy a babák annyira szeretik.

Az anyaméh "szorításához", öleléséhez szokott újszülöttek gyakran megrettennek a számukra idegen érzéstől, amit egy klasszikus kiságy adta nagy tér jelent. Nem egy szülő számol be arról, hogy kiságyban nyugtalanul síró gyermekük a bölcsőben édesen elaludt.

Sajnos sokan azt gondolják, hogy a bölcső valami úrias vagy régies dolog, pedig ma is ugyanolyan jó szolgálatot tehet, mint néhány száz évvel ezelőtt. Hiszen a kisbabák ma is kisbabák, és ugyanazokra a dolgokra van szükségük, mint régen.

A bölcsőben történő altatásnak lehetnek azonban hátrányai is:

1) A hintáztatás hatására a baba könnyen elszunnyad, hiszen az ide-oda mozgás a babát a megnyugtató magzati életre emlékezteti. Ha azonban a babád rendszeresen ringatásra alszik el, úgy az a szokásává válik, és a későbbiekben akár éjszaka, akár nappal szeretnéd elaltatni, kénytelen leszel mindig ringatni. Ez idővel nagyon fárasztóvá válhat.

2) A másik hátránya, hogy viszonylag rövid ideig lehet használni, mert ha a baba kinövi funkcióját veszti.

Bölcső helyett babaöböl?

A babaöböl a bölcső és a kiságy szinte minden jó tulajdonságát ötvözi.

A babaöböl egy speciális kis babaágyikó, amelynek három oldala zárt, a negyedik nyitott oldalával pedig a szülői ágyhoz van csatlakoztatva. Használatával a kisbabád külön ágyban, mégis szorosan melletted aludhat.

A közelség lehetővé teszi számodra, hogy éjszaka anélkül tudd ellátni gyermeked, hogy fel kellene kelned az ágyból. A kisbabád számára pedig nyugalmat és biztonságot ad, hogy egész éjjel érezheti a közelségeket.

Ha pedig már kinőtte csemetéd, kis kanapévá vagy kisasztallá alakítva használhatod tovább.

Dönts akár a bölcső, akár a babaöböl mellett, mindenképp olyan megoldást válassz, amiről úgy érzed, hogy a család minden tagjának megfelel, hiszen a pihentető éjszaka a babának és a szülőknek egyaránt nagyon fontos.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba bölcső