Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Bababútor

Bababútor

A bababútorok tipikusan olyan berendezési tárgyak, amelyekről akkor derül ki, hogy jól választottunk-e, amikor már használatban vannak. A megfelelő választásban rengeteget segíthet a tapasztalat, vagy annak híján az, hogy megpróbáljuk elképzelni, milyen igényeknek kell megfelelni.

Ne csábuljunk el, a sokrétű tudás, összetettség vagy designos formák nem mindig a legpraktikusabb terméket fedik.

Praktikus tanácsok bababútor vásárlásához

A kiságy megvásárlásakor érdemes végiggondolni, hogy milyen más bútorok lesznek még a gyerekszobában. A berendezést úgy kell majd kialakítanunk, hogy a többi bababútor ne legyen kéznyújtásnyira a gyereknek, nehogy magára rántson valamit, vagy esetleg belekapaszkodva próbáljon meg kimászni. A kiságynak adott esetben el kell férnie a szülők hálószobájában is (ha úgy döntenek, hogy a gyermekkel együtt alvást választják, vagy ha rossz alvó a kicsi). Ez a szempont az, ami a pelenkázóval egybeépített ágy ellen szól, hiszen az, terjedelmessége miatt nehezen helyezhető úgy el, hogy távol legyen mindentől.

A tapasztalatok szerint a leggyakoribb balesetek oka éppen az, hogy a baba valamibe belekapszkodva esik le a pelenkázóról. Az egybeépített bababútor amiatt sem praktikus, mert a merev összeállítás a legritkábban alakítható át az igények megváltozásával.

Érdemes meggondolni azt is, hogy gyerekággyá alakítható kiságyat szeretnénk-e. Ha tervezzük újabb kistestvér születését, akkor érdemes a szimpla kiságyat megőrizni számára és a nagy testvérnek gyerekágyat venni, ha eljön az idő.

Minden babaútornál szempont, hogy változatos legyen a felépítése, vagyis legyen benne kellő számú ajtós szekrény és fiók is. Megfelelően mély legyen, de ne túlságosan, hogy mindent könnyen elérhessünk benne. Bababútorban nem praktikusak a sarokmegoldások, mert gyakran túl mélyek ahhoz, hogy ne legyen bennük kihasználhatatlan holt tér.

A másik sarkalatos bútor az etetőszék. Rengeteg fajtája árban és felépítésben nagyon széles szórást mutat. Fontos, hogy valóban stabil legyen és ne tudjon belőle kimászni, vagy rállni a kicsi. Igen praktikusak, de általában nagyon drágák is azok a megoldások, amelyek gyerekszékké (vagy bizonyos típusai a gyerek növekedtének megfelelő, többféle székké) alakíthatók.

Tartalomhoz tartozó címkék: bababútor