Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Babaöböl

Babaöböl

Egy babaöböl használatával a babád külön ágyban, de mégis szorosan melletted alszik. Így nem kell éjszakánként kikelned az ágyból ahhoz, hogy megszoptasd, visszaadd a cumiját, megnyugtasd vagy betakargasd.

Babaöböl

Fáradtság és nyugtalan éjszakák

A szülői lét egyik legnagyobb kihívása a baba megszületése után az állandó alváshiány. Nem véletlenül szokták gyakorlottabbak megkérdezni az újdonsült kismamákat: "Végigalussza már a pici az éjszakát?"

Igen, az első hónapok kimerültséggel, kialvatlansággal járnak. De pontosan miért is?

Azért, mert egy újszülött ill. egy csecsemő éjszakánként nagyon gyakran felébred és nyugtalankodik. Ennek okai:

  • Mivel az anyatej nagyon hamar kiürül a baba pocakjából, az első hónapokban nagyon gyakran akar szopizni.
  • Aztán 4-5 hónapos korában nyugodtabb időszak következik egészen a fogzás idejéig. Onnantól éjszakánként gyakrabban igényli a baba az anyatejet annak fájdalomcsillapító, nyugtató és álomba ringató hatása miatt.
  • 6 hónapos korától pedig mozgásfejlődési és idegrendszeri fejlődési korszak kezdődik: a baba ismét nyugtalanul alszik. A napközben megtapasztalt és felfogott sok-sok élményt az éjszaka dolgozza fel, ami az alvását megzavarhatja.

Ebben az időszakban a babának elemi szükséglete, hogy az édesanyja testi és lelki közelségében legyen éjjel és nappal egyaránt. A gyakori éjszakai felkelés azonban kimerítő az anyukának!

Kényelem a babának, könnyebbség a mamának!

A Lilibel baböböl használatával a babád egész éjszaka élvezheti a közelségedet úgy, hogy közben mindketten kényelmesen alhattok, nem ébresztitek fel egymást a forgolódásotokkal, mozgolódásotokkal.

Nem kell éjszaka fáradtan kikelned az ágyból, hogy megszoptasd a babád. Mindössze könnyedén magad mellé kell húznod vagy emelned, és ezt akár fekvő helyzetben is meg tudod csinálni. ( Ezzel elkerülhető, hogy apa is felébredjen a baba felsírásaira. )

Babaöböl alvás közben

Nem kell attól tartanod, hogy álmodban ráfekszel vagy más sérülést okozol a babádnak, hiszen a babaöböl a franciaágy oldalához tolva helyezkedik el.

A babaöböl használatával kialakul az ilyenkor egészséges kötődés közöttetek: lehetőséged van arra, hogy azonnal válaszolj a babád sírására. Így ő is nagyobb biztonságban érzi magát, később pedig nagyobb bizalommal lesz a környezete iránt, mert tudja: hogy ha segítséget kér, minden helyzetben választ kap rá.

Ne altasd külön!

Az elmúlt 50 évben az terjedt el hazánkban, hogy a kisbabánkat mielőbb önállóságra kell nevelni. Aludjon minél távolabb a szülőktől, lehetőleg külön szobában. El kell érni, hogy aludja át az egész éjszakát a felnőttekhez hasonlóan.

Egy kisbaba azonban természetnél fogva kötődik az édesanyjához. Szüksége van az édesanyja testközelségének érzésére és megtapasztalására. Hiszen a testközelség nyugalmat, biztonságot ad neki. Ha nem adjuk meg a babának az éjszakai lelkiismeretes gondoskodást, ha sírni hagyjuk őket, ha a jelzéseikre nem reagálunk megfelelően és időben, nem kapja meg a baba ezt a biztonságot!

Add meg a babádnak azt a közelséget, amire szüksége van, és mindeközben légy kipihent. Használj Te is babaöbölt!

Tartalomhoz tartozó címkék: babaöböl