Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü

Babaszoba berendezés

A babaszoba alap berendezési tárgya a kiságy. Ha gondoljuk kiegészítőnek vásárolhatunk mellé bölcsőt is, hiszen sok segítséget adhat a baba megnyugtatásában, altatásában, de tartsuk szem előtt, hogy a babánk hamar ki fogja nőni. A pelenkázó szekrény olyan értelemben nem számít alapvetőnek, hogy szükség esetén kiválthatjuk a mosógép tetejére fektetett pelenkázó matraccal, de sokan vannak, akik például a kanapén pelenkáznak. Akik kényelmesnek, praktikusnak találják, azoknak rendelkezésre áll nagyon sokféle változata, amely alapvetően egy fiókos/ajtós komód-szerű szekrényből és a tetejére applikált keretes pelenkázó asztalból áll.

Ennek a bútornak a térkihasználása is hatékony, valamint a mama dolgát is megkönnyíti, ha a pelenkázáshoz és öltöztetéshez szükséges dolgok karnyújtásnyira vannak. A komplett berendezés további tagjait a „pakolós” szekrények adják. A különböző jellegű, méretű tárgyak számára különböző felépítésű szekrények praktikusak: apró dolgoknak (pl. zoknik) a fiók, összehajtogatható közepes ruhadaraboknak (pólók, pulóverek) a polc, a nagy helyigényű eszközöknek (pl. overall, hordtáska) az ajtós, kétajtós szekrények. Szerepe lehet még fali akasztóknak is, amelyekre táskákat, napi használatban levő kabátokat stb. lehet akasztani. A fali polcok ebben az időszakban még első sorban dekorációs szerepet kaphatnak.

Természetesen már ekkor is körbe vehetjük a gyermeket babákkal, plüssállatokkal, könyvekkel és játékokkal, de ezeknek – biztonsági okokból – még a polcokon a helye. A kicsik idegrendszeri és lelki fejlődése szempontjából fontos a színes, inspiráló környezet, a feltűnő tárgyak és dekorációk magukra vonják a figyelmüket. A komplett babaszoba bútorok gyakori tagja az etetőszék is. Extra igényeket kielégítő szettekben találhatunk szoptatós fotelt is, ami a mama kényelmét szolgálja első sorban. Ez a bútordarab maximálisan követi a szoptatás/altatás során felmerülő igényeket: támasztja a hátat, karfája segít megtartani a picit, lábtartója van és némelyiket ringatni is lehet. 

Tartalomhoz tartozó címkék: babaszoba berendezés