Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü

Baba-mama ágy

Lilibel baba-mama ágy használatával a babád külön ágyban, de mégis a testközeledben alszik. Számodra azért praktikus, mert éjszaka nem kell kikelned az ágyadból ahhoz, hogy a babádat megszoptathasd, visszaadd neki a cumiját, megnyugtasd vagy betakard.

Baba-mama ágy

Miért jó a babának?

Az anyaméhben egy kisbaba 9 hónapon keresztül megkapja a számára szükséges táplálékot, és ez idő alatt az anyaméh védelmezően óvja és védi a babát. A babának nem kell sírnia ha enni és inni akar, azonnal megkap mindent, amire csak szüksége van.

Miután megszületik a baba, egy rideg és ismeretlen környezet fogadja, és egyik napról a másikra elveszti az anyai közelséget, a félhomályt és a folyamatos táplálást. Ezért nagyon fontos, hogy az első hónapokban a kisbaba megkapja a korábban megtapasztalt biztonságot.

Miért praktikus egy baba-mama ágy?

 

A babád születése napjától éjszakánként különösen igényli a testközelségedet:

  • A kezdeti hónapokban akár egy-két óránként is szopizik éjszaka, mivel a táplálék nagyon gyorsan áthalad az emésztőrendszerén: hamar megéhezik.
  • Később a fogzás miatt nyugtalankodik, és éjszaka többször is ringatásra, szoptatás általi megnyugtatásra van igénye.
  • Fél éves kora után pedig ismét egy nyugtalan időszak következik: nagyon gyakran felriadhat, mert az idegrendszer fejlődése következtében éjszaka tudja feldolgozni azokat az élményeket, amelyek napközben érik őt.

Baba-mama ágy a szülői ágy mellett

Ha ezekben az időkben nem külön kiságyban vagy külön szobában altatod a babádat, hanem az ágyadhoz rögzített baba-mama ágyban, éjszaka nem kell kikelned az ágyból, ha meg akarod őt szoptatni. Mindössze könnyedén magad mellé kell húznod vagy emelned, és ezt akár fekvő helyzetben is meg tudod csinálni. (Ezzel elkerülhető, hogy apa is felébredjen a baba felsírásaira.)

Ezáltal elkerülheted azt a kimerültséget, amely egyébként szinte minden kismamát sújt az első évben.

 

Ne külön ágyban altasd!

Lehet, hogy furcsa, de igaz: rengeteg kultúrában a mai napig nem használnak kiságyakat és bölcsőket. Indiában az anyai ágyban alszanak a picik, Afrikában közös függőágyakban és a földön alszanak. És ha teheted, Te se altasd a babádat külön kiságyban vagy bölcsőben!

Gondolj csak bele: a babád nem egy rideg bútorban érzi jól magát, hanem a Te testközeledben!

Ha baba-mama ágyat használsz, a babád szorosan melletted tud pihenni, de mégis külön ágyban. Így nem kell attól sem tartanod, hogy álmodban ráfekszel vagy más sérülést okozol a babádnak, hiszen a babaöböl a franciaágy oldalához tolva helyezkedik el.

Baba-mama ágy már az első éjszakától

Ha úgy döntesz, hogy a testközeledben altatod a babádat, a legjobb, ha már az első éjszakától közösen kezditek az együttalvást. A babád sokkal könnyebben és hamarabb alkalmazkodik a szokásaidhoz, és megtanul Veled, melletted együtt aludni.

Ha pedig már egy-két vagy néhány hónapos a babád, akkor is érdemes kipróbálnod a baba-mama ágyat. Újdonsült mamák gyakran emlegetik, hogy megváltozott alvásuk minősége és felfrissülve ébredtek, miután az éjszaka folyamán nem kellett kikelniük az ágyból.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba-mama ágy