Termékek Menü

Babaszoba ötletek

A babavárás időszakának egyik legnagyobb kihívást rejtő és egyben legizgalmasabb feladata a gyerekszoba berendezése.

Lényeges, hogy a kicsi környezete meleg, színes és harmonikus legyen, azonban ne túl harsány. Az ingergazdag környezet jó hatással van a baba fejlődésére, ezért nyugodtan díszítsd a falakat egy kedves mintával, felhőkkel vagy állatokkal.

De ne ess túlzásba, esztétikai okokból elég az egyik falra festeni, a többi legyen egyszínű. Nem kell a sablonos fehérnél, világoskéknél vagy rózsaszínnél maradnod. Bármilyen pasztellszínű lehet a babaszoba fala, például sárga vagy barackszínű. A falakra akasztott képek vagy akár a függöny színe is befolyásolja a baba esztétikai érzékének alakulását és általános közérzetét.

Fontos szem előtt tartanod, hogy a pici környezete legyen megnyugtató, kényelmes és biztonságos. Gondoskodj a megfelelő fényviszonyokról: a szabályozható erősségű lámpákkal biztosíthatod a gyermek szemének leginkább kellemes félhomályt.

Top 3 bútorelem

három legnépszerűbb bútor, amelyet sokan az első helyre tesznek vásárláskor: a kiságy, a pelenkázó, illetve a szoptatós fotel. Tanácsaink:

  • A kiságynál ne felejtsd el, hogy várhatóan külön kell megvásárolnod a matracot. A matrac választásánál figyelj arra, hogy az ne süppedjen be, de azért kellően rugalmas legyen. Mostanság egyre divatosabbak a kókuszmatracok is. Döntsd el, hogy melyiknek látod több értelmét!
  • A pelenkázót érdemes külön bútorként megvenni. Az ágyra szerelhető pelenkázó ugyanis később útban lesz, a kisággyal egybe épített pelenkázónál pedig később lehet, hogy megbánod a .
  • A szoptatós fotel kiválasztásánál figyelj arra, hogy ne legyen túl magas a karfája, hogy pont jó szögben tudd megtámasztani a pici fejét szoptatásnál. De ha szűkösek az anyagi lehetőségeitek vagy a szobátok mérete nem engedi, bőven elég lesz egy egyszerűbb szoptatós párna is!

"Apróbb" ötletek

A babád szobájába néhány kisebb bútor és kiegészítő is jól jöhet majd. A pelenkázó fölé szerelhettek egy polcot a babaápolási szereknek, de figyeljetek arra, hogy a gyerek ne érje el a rajta tárolt dolgokat nagyobbacska korában se!

A pelenkázó közelében nem árt elhelyezni egy tároló vödröt vagy szemeteskukát a használt tisztítókendőknek és pelenkáknak.

A kiságy mellé felszerelt, gyenge fényű fali kislámpa biztosítja a nyugodt alvást a baba számára.

Tartalomhoz tartozó címkék: babaszoba ötletek