Termékek Menü

Bölcső

A babavárás vége felé egyre sürgetőbbé válik a kérdés: miben altasd a kisbabádat? A leggyakrabban a kiságy mellett döntenek az anyukák, pedig ha a babaszobában elegendő a hely és a pénztárcánk is megengedi, egy bölcső még jobb megoldás lehet az újszülött számára.

Ez a pici fából készült ringatható babaágyikó három okból nagyon hasznos:

  1. A hintamozgás az édesanya pocakjában átélt érzést idézi az újszülött számára, ezért megnyugtatja és hamar álomba elringatja a babát. Nem mellesleg a baba idegrendszerének fejlődését is elősegíti a ringatás.
  2. A szűk hely szintén a magzati létre emlékezteti a kicsit, ezért sokkal inkább biztonságban érzi magát, mint egy kiságyban, ahol a tágas tér ijedséget okozhat a számára.
  3. A bölcsőt könnyedén a szülői ágy mellé lehet tenni, így a baba éjszaka is az édesanyja közelében lehet, ami különösen fontos számára az első időkben. Ez az anyukának is segítséget jelent, hiszen éjszaka könnyebben tud gondoskodni a gyermekéről.

A bölcső egyik legnagyobb előnye azonban, hogy ringatható, hátránnyá is válhat, hiszen ha ahhoz szoktatod hozzá a kicsit, hogy ringatással aludjon el, akkor ehhez a szokáshoz később is ragaszkodni fog. Ez elsősorban az éjszakai ébredések során okozhat gondot, hiszen ha gyakrabban éred a baba éjszaka, minden egyes alkalommal ringatni kell, míg vissza nem alszik. Ez idővel nagyon fárasztóvá válhat a szülők számára.

Ha a bölcső mellett döntesz, érdemes alaposan körülnézni a bababoltokban vagy az interneten, hiszen ma már több típus közül is választhatsz:

  • Talpas bölcső
  • Elektromos bölcső
  • Lengő bölcső
  • Stb.

Dönts bármelyik típus mellett, leendő gyermeked biztosan szeretni fogja majd. De ne feledd, a legjobb bölcső sem pótolja a közelségedet, így amikor csak teheted, inkább a karodban ringasd a kisbabád!

Tartalomhoz tartozó címkék: bölcső