Termékek Menü

Lengő bölcső

Az egyik legfontosabb érv a bölcső használata mellett, hogy a folyamatos ringó mozgás nagyon jól fejleszti az újszülött illetve a nagyobb csecsemők idegrendszerét. Emellett, mivel a folyamatos mozgatás az anyaméhet idézi, megnyugtatja és biztonságérzettel tölti el őket, így könnyebben nyugszanak meg vagy alszanak el.

A lengő bölcsők specialitása abban áll, hogy a bölcsőkosár egy kötélen lóg, így a hintamozgás nem csak egysíkú, mint a hagyományos bölcsőben, hanem minden irányban történik. Ez sokkal jobban hasonlít arra az érzésre, amelyet a kisbabád pocakodban él át, így ez a bölcső típus különösen jó választás lehet születendő gyermeked számára.

A lengő bölcső egy másik nagy előnye, hogy könnyen áthelyezhető, ellenben a hagyományos bölcsővel, melyet nehézkes ide-oda tologatni a lakásban, ha épp másik helyiségben szeretnéd használni. A tárolása is egyszerűbb, hiszen nem foglal akkora helyet, mint egy hagyományos bölcső.

Éjszakára nem javasolt!

Nappalra, a baba idegrendszerének fejlődése érdekében, különösen ajánlott a lengő bölcső használata, éjszakára azonban nem. De vajon miért?

A babák nagyon ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz és ez nincs másként az altatás terén sem. A gyermeked megnyugszik ugyan bölcsőben, hiszen a mozgás hamar álomba ringatja, de nagyon könnyen hozzászokhat ahhoz, hogy ilyen módon alszik el. Ez idővel igen fárasztóvá válhat a számodra, hiszen egy nyugtalanabb éjszakán akár néhány óránként is felébredhet a babád, és ilyenkor minden egyes alkalommal igényelni fogja a ringatást, amíg vissza nem alszik.

Ezért a lengő bölcső használatának kiváló kiegészítője lehet egy babaöböl. A babád nappal élvezheti a lengő bölcső minden jótékony hatását, éjszaka pedig azt, ami számára a legfontosabb: a közelségedet.

Tartalomhoz tartozó címkék: lengő bölcső