Termékek Menü

Szoptató párna

A szoptató párna arra való, hogy a baba testét kényelmesen és stabilan alátámasztva, hosszú távon is ideális körülményeket biztosítson a szoptatás idejére.

Segítségével olyan pózok is hosszasan fenntarthatóak, amelyek a párna nélkül fájdalom és fáradtság miatt kényelmetlenek lennének. A párna lehetővé teszi, hogy a mamának ne kelljen tartania a picit, így egyrészt nem fáradnak el a karjai, másrészt felszabadulnak a kezei, amelyekkel így átölelheti, simogathatja a gyermeket a szoptatás alatt. Az anya ellazult testtartása, illetve az a tény, hogy a szoptatás nem veszi fizikailag igénybe, erőteljes kihatással van a csecsemő komfortérzetére is.

Vannak helyzetek, amikor a szoptató párna különösen jó szolgálatot tesz: mellgyulladás miatti nehézkes szoptatás, illetve lassan evő kicsik esetén:

Az előbbi esetben vannak olyan – a szoptató párna használata nélkül kifacsartnak tűnő – pózok, amelyeket alkalmazva a baba akkor is ki tudja üríteni az adott mellet, ha abban elzáródott tejcsatorna van.

A hosszasan táplálkozó csecsemőknél egyértelmű a párna áldásos segítsége: bármilyen kényelmes pózt is vesz fel az édesanya, hosszú távon kényelmetlenné válhat, elfáradhatnak a tartóizmok. A szoptatós párna, különösen azok a modellek, amelyek az édesanyára rögzíthetőek, a lehető legjobban mentesítik őt tartóizomzatának folyamatos megfeszítése alól.

Hogy néz ki egy szokásos szoptatóspárna?

A szoptatós párnát egy kitömött párnakígyónak kell elképzelnünk, amelyet a mama maga köré tekerhet (esetleg a két végét összekötve), ívesen rendezhet el, vagy az ölébe „kanyaríthat” az aktuális testtartásához legjobban illő formában.

A párna töltete mikrogyöngy vagy tönkölypelyva. A szemcsés töltet lehetővé teszi a párna alakjának igény szerinti formálását is.

A párna néhány különleges áldása

A szoptatós párna nem csak etetéskor kiváló segítség. Létezik két olyan felhasználási területe, amelyről nem mindenki hallott még:

  • Hasfájós csecsemőnket ha hasra fektetjük rajta, a mikrogyöngyök hőszigetelő- melegentartó hatása, illetve a tönköly gyógyhatásai enyhíthetik a panaszokat.
  • A párna a baba születése előtt is hasznos lehet, a mama nagyra nőtt pocakját támaszthatja alá vele, elkerülendő a hát- és derékpanaszokat.
Tartalomhoz tartozó címkék: szoptatós párna szoptató párna