Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü

Koraszülött masszázs

A koraszülött babák esetében a legnagyobb problémát a test alulfejlettsége és az immunrendszer gyengesége jelenti. Ezért koraszülés esetén mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a kisbaba védekezőképességét erősítsük. (A legnagyobb veszélyt egyébként ilyenkor nem az édesanya által hordozott kórokozók jelentik, hiszen kísérletekkel bizonyították, hogy azokra a kórokozókra, amelyekkel az anya a terhesség során találkozott, a pici szervezete is fel van készülve. Sokkal nagyobb és egyben nagyon nehezen elkerülhető veszélyforrás a kórházban burjánzó, megállíthatatlan és eltávolíthatatlan vírus és baktériumflóra.)

A koraszülött masszázs előnyei

A korszülött masszázs az egyik leghatékonyabb és egyúttal legkíméletesebb módszer a kicsik fejlődésének elősegítésére. Megfigyelések igazolják, hogy a napi több alkalommal és heteken át rendszeresen masszírozott koraszülöttek testi fejlődése meghaladta a nem masszírozott társaikét.

A masszírozott babák immunsejtjeinek száma ugyan nem magasabb mint nem kezelt társaiké, de sokkal aktívabbak az úgynevezett ölősejtjeik, amelyeknek a fertőzések megakadályozása a fő feladatuk.

A koraszülött masszázs stimulálja a bőrkeringést, ellazítja és felfrissíti az izmokat, fokozza a belső szervek működését, javítja az emésztést. A masszázs szerepe azonban nem csak az izomcsoportok, belső szervek vérellátásának, működésének stimulálásában rejlik, nagyon fontos szerepet kap az édesanya érintése.

Az anya és gyermek közötti fizikai kontaktus – ahogy a szoptatás esetében is – kifejezetten pozitív hatással bír a csecsemő vérnyomásának szabályozására, légzésének és szívverésének megfelelő működésére és idegrendszerére.

Tudományos kísérletek szerint a rendszeres fizikai kontaktus a mamával a bébi lelki fejlődését is elősegíti, hiszen a legközvetlenebb módon közvetíti az érzelmeket és a gondoskodást. A szülőkhöz való kötődést segíti elő az érintés segítségével.

A babamasszázs ötlete Indiából indult el világhódító útjára, a világ sok országában a gyermekgondozás természetes részeként tartják számon.