Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü

A babaöbölről

 

Miért altasd babaöbölben a kisbabádat?

Bár számos lélektani és praktikus indok szól amellett, hogy egy kisbaba éjszaka az édesanyja közelében aludjon, mégis sokan döntenek úgy hogy babájukat maguktól távol, sokszor külön szobában altatják.

Ilyenkor nemcsak a magára hagyott baba alszik nyugtalanabbul, hanem az édesanyát is fárasztó megpróbáltatások érik. Valahányszor felsír a baba éjszaka (ami az első hónapokban igen gyakori), ki kell kelnie az ágyból ahhoz, hogy a segítségére siethessen. Majd ha végre sikerült megnyugtatnia, visszaaltatnia, csak akkor fekhet vissza újra az ágyába.

Az állandó éjszakai felkelések olyannyira lerontják az alvás minőségét, hogy ez - az amúgy is igen fárasztó anyai teendők mellett - hamar az anyuka kimerültségéhez vezet.

A Lilibel babaöböl egy különleges, a szülői ágy keretéhez csatlakoztató, kisméretű babaágyikó. Fekvőfelületét pontosan az ágyatok magasságához igazíthatod (25-50 cm között állítható), biztosítva ezzel, hogy szorosan egymás mellett, mégis külön ágyban alhassatok kisbabáddal. Így a legszebb, mégis legfárasztóbb első időkben segít Neked abban, hogy könnyebben átvészeld az éjszakai megpróbáltatásokat, és ami legalább olyan lényeges, a kisbabádnak biztosítja azt, ami számára a legfontosabb, a közelségedet.

 

Miben segít Neked a babaöböl?

A Lilibel babaöböl ötvözi az együttalvás és a külön altatás minden előnyét:

1) Nem kell éjszaka fáradtan kikelned az ágyból ahhoz, hogy megszoptasd a babád, hanem könnyedén magad mellé emelheted, majd ha elaludt, egy mozdulattal visszateheted a helyére. (Ehhez még csak fel se kell ülnöd, akár fekvő helyzetben is megteheted.)

2) Vizsgálatok igazolják, hogy az édesanya közelében a baba életfunkciói (légzés, keringés) stabilabbá válnak, ezáltal sokkal kisebb a bölcsőhalál előfordulásának kockázata.

3) Testközelben alhatsz a babáddal anélkül, hogy attól kellene félned, hogy veszélyezteted a biztonságát. Nem kell attól tartanod, hogy álmodban ráfekszel vagy más sérülést okozol neki.

4) A Lilibel babaöböl használatával lehetőséged van arra, hogy éjjel is azonnal reagálj a babád sírására, így megtanulja, hogy mindig minden helyzetben számíthat Rád. Ennek a kezdeti bizalomnak a kialakulása nagyon fontos, hiszen ez segít majd neki abban, hogy kiegyensúlyozott, boldog felnőtt válhasson belőle.

5) A babád egész éjszaka élvezheti a közelségedet úgy, hogy közben mindketten kényelmesen alhattok, nem ébresztitek fel egymást a forgolódásotokkal, mozgolódásotokkal.

6) Cumizó kisbabák esetében gyakori probléma, hogy a cumi alvás közben kiesik a baba szájából, ezért sírni kezd, így az anyukának rendszeresen fel kell kelnie ahhoz, hogy visszaadja neki. A Lilibel babaöböl használatával ez mindössze egy mozdulatot igényel Tőled.

7) Mivel amint felsír kisbabád, azonnal a segítségére tudsz sietni, apa is sokkal nyugodtabban fog tudni aludni, nem kell másnap reggel az éjszakai ébredésektől fáradtan munkába indulnia. (A tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy ilyen közelségben az édesanya már gyakran azelőtt érzi, hallja, hogy kisbabája ébredezik, mielőtt az felsírna.)


+ 1)
A kisbabák, akik édesanyjuk közvetlen közelében alszanak, ragaszkodnak a szoptatáshoz, de kevesebbszer keltik fel az anyukájukat éjjel, rövidebb ideig vannak ébren az éjszaka folyamán, és kevesebbet is sírnak.

 

Miért különleges a Lilibel babaöböl?

- A Lilibel babaöböl fekvőfelülete fokozatmentesen állítható, így a szülői ágy magasságához miliméter pontosan illeszkedik. (Ez az egyik legfontosabb tulajdonsága egy babaöbölnek!)

- A Lilibel babaöböl megszokottnál nagyobb szélessége (50 cm) kényelmes helyet biztosít a már forgolódó babák számára is.

- A Lilibel babaöböl különleges kialakításának köszönhetően az oldalrácsot egy mozdulattal - szerelés nélkül! - felhelyezheted majd rögzítheted a babaöböl oldalára, így a babaöbölből pillanatok alatt kiságy lesz.

- Ha kerekekkel is bővíted, akkor éjszaka babaöbölként, nappal pedig mobil kiságyként tudod használni, amit átvihetsz a lakás bármelyik helyiségbe. Így a kisbabád éjszaka és nappal is melletted lehet. úgy hogy közben a saját, megszokott helyén alszik.

- A Lilibel babaöböl szülői ágyhoz rögzítése különösen egyszerű: a babaöbölt picit megbillentve, a rögzítő elemet csak bele kell akasztanod az ágykeretbe. Ez a rögzítési megoldás lehetővé teszi, hogy ne kelljen minden alkalommal a rögzítéssel bajlódni, mikor mozgatni akarod a babaöbölt.