Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü

Rácsos kiságy

Néhány évvel ezelőtt, amikor még az EU termékforgalmazási irányelvei nem voltak kötelezőek hazánkban, több tragédia is előfordult, mert olyan gyermekbútorok kerültek forgalomba, amelyek nem voltak elég biztonságosak.

Manapság – feltéve ha boltban, szaküzletben vagy megbízható webshopban vásárolunk – nem kell ilyesmitől tartanunk. A bébik, illetve gyermekek gondozásához szükséges termékeket gyártó és forgalmazó cégek ellenőrzése igen szigorú, gyakran lehet hallani, hogy már forgalomba került termékeket is visszahívnak, ha utólag kiderül, hogy a legcsekélyebb mértékben is veszélyesek lehetnek.

Használt vagy nem követhető forrásból származó termékek esetén érdemes nagyon odafigyelni a veszélyforrásokra.

Mire figyeljünk rácsos kiságy vásárlásakor?

A rácsos kiságyak szerepe nem csak az, hogy a gyermek alvás közben biztonságban legyen, hanem az is, hogy ébredés után olyan körülmények között tartsa őt (és ne hagyja eltávozni), amelyek biztonságosak számára, amíg az édesanyja odaér hozzá. Ezért a kényelmi szempontokon túl érdemes előrelátóan végiggondolni, hogy gyermekünk hogy viselkedhet, mivel próbálkozhat egy ilyen helyzetben.

Az alapvető egészségügyi szempontokon kívül (anatómiai matracfelépítés, egészséges, lehetőleg természetes alapanyagok, az egészségre indifferens festékek), a biztonságos használat (mozgó alkatrészek rögzítése, tartóssága, hogy ne váljanak le róla lenyelhető darabok) szintén kiemelten fontosak.

Gondoljuk meg azt is, hogy a kiságy, mint bútor hogy fér el, mennyire illik a lakásunkba. Vegyük számításba azt is, hogy lehet, hogy átmenetileg át kell vinnünk a gyerekszobából a hálószobánkba (és ott is el kell férnie).

Vonzó lehetőség, olyan gyermekágyat választani, amely megfelelő hosszúságú és komplexitású ahhoz, hogy kisebb átalakításokkal az óvoda végéi kisérje lurkónkat, de ebben az esetben szigorúan meg kell vizsgálni, hogy az adott darab tényleg olyan tartós-e, illetve, hogy fogjuk-e szeretni a látványát annyira, hogy ilyen hosszú időn keresztül együtt éljünk vele.

Azt sem árt átgondolni, hogy az összetett bútordarabok (pl. pelenkázóval összeépített rácsos kiságy) praktikusak lehetnek, de hosszú távon beszűkíthetik a lehetőségeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: rácsos kiságy