Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü

Bababútorszett

Sok termékre igaz, hogy ha szettben vásároljuk meg olcsóbb. Így van ez a bababútorok piacán is, bár a dolgunkat megnehezíti, hogy a különböző gyártók különböző dolgokat értenek szetten. Érdemes alaposan körülnézni és a bababútorokkal kapcsolatos alapvető és praktikus tanácsok figyelembevételével válogatni.

Ha úgy találjuk ésszerűbbnek, inkább válogassuk össze magunk a bútorokat, minthogy megvegyünk egy szettet, amelyben olyan bútor van, ami fölösleges vagy nincs rá igazán igényünk. A luxus bababútorszettek összeállítása többnyire nagyvonalúságról tanúskodik: megtalálható benne bölcső és kiságy is, valamint komoly, felnőtt méretű komód és gardróbszekrény. A bölcső nagyon kellemes és célravezető tud lenni, de önmagában (a ringató funkció szempontjából) nem nélkülözhetetlen a baba megfelelő ellátásához. Sokat segít a mamának a gyermek megnyugtatásában, derékkímélő ringatásában, ugyanakkor nagyon hamar kikerül a használatból (pár hét alatt kinövi a pici) és a helyigénye sem kicsi. Tény, hogy a bababútor szettben is szükség van „pakolós” darabokra is, de a felnőtt méretű bútorok egy gyerekszobában se nem praktikusak, se nem hangulatosak. Valószínű a beltartalmuk is túlzott, továbbá a méretükkel elnyomják a gyerekszoba egyéb, aprókhoz méretezett tárgyait.

A középkategóriában már úgy tűnik nagyobb teret nyer a praktikum: itt a kiságy mellett polcot, pelenkázót és komódot találunk a garnitúrákban.

Nem csak árkategóriában, a szett méretében is különböző fajtákat találhatunk a piacon. Léteznek komplett gyerekszoba-berendezést tartalmazók, és vannak, amelyek a kiságyat és a pelenkázót, vagy a kiságyat és az etetőszéket – vagyis csak a legszükségesebbet – tartalmazzák.

A szettben való vásárlás akkor jó, ha pont olyan összeállítást találunk, mint amilyenre szükségünk van, ellenkező esetben a rugalmatlansága legalább akkora hátrány lesz, mint az árképzésbeli előny.

Ha bababútor szettet vásárolunk a gyerekszobába, érdemes azt is meggondolni, hogy mennyire meghatározó a hangulata, stílusa és mennyiben lesz kiegészíthető más bútordarabokkal.

Tartalomhoz tartozó címkék: bababútorszett baba bútor szett