Weboldalunkon sütiket használunk, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk és a böngészés is biztonságos legyen.
Termékek Menü

Kiságy pelenkázóval

A babavárás idején a szülők igyekeznek elolvasni az összes fellelhető gyermekneveléssel foglalkozó könyvet, és beszerezni a szükséges bútorokat, babaápolási szereket, ruhákat, pelenkát és más eszközöket. Mivel a csecsemők élettere az első hat hónapban lényegében a fekhelyre koncentrálódik, az egyik legfontosabb feladat a megfelelő kiságy kiválasztása.

A pelenkázós kiságy mint megoldás – az önálló kisággyal plusz pelenkázóval szemben – anyagi és praktikussági szempontból előnyösebb, hiszen így nem kell két külön bútordarabokat vásárolnod, feleannyi idő alatt beszerezheted. Ha pedig már nagyobbacska a gyerek, a pelenkázó részt éjjeliszekrényként vagy komódként lehet használni.

Fontos azonban azt is szem előtt tartani, hogy mennyi helyed van a szobában, és hogy mennyire tudod majd elmozdítani, ha esetleg további bútort szeretnél a szobában elhelyezni.

Ha pelenkázós kiságyat vásárolsz, figyelj oda arra, hogy lehetőleg jó minőségű, tartós faanyagból készüljön, illetve hogy a fa kezeléséhez használt lakk ne tartalmazzon az egészségre káros anyagokat.

Az állítható fekvőfelületű, kombi pelenkázós kiságyat a gyerek kisiskolás koráig használhatja. A pelenkázós rész fiókjaiban és polcain elfér a kicsi ruhatára és a babaápolószerek.

Ha mindenképpen ragaszkodsz egy pelenkázós kiságyhoz, olyan modellt válassz, amelynek a pelenkázó lapja egyszerűen le és felszerelhető, hiszen így könnyen átalakíthatjátok azt hagyományos kisszekrénnyé, ha a gyerek már nagyobb. Érdemes figyelni arra is, hogy a rácsai legfeljebb 12 centire legyenek egymástól, különben a kicsi feje könnyen beszorulhat azok közé. A matrac legyen rugalmas, de ne túl puha és süppedős. Ennek magassága ideális esetben 70 centiméter.

Az ágyrács ideális magassága pedig 90 centi: így könnyedén ki tudod venni az ágyból a babát, ha meg akarod szoptatni, a korlát pedig védi őt a kieséstől. A pelenkázós kiságyat soha ne tedd huzatos helyre, ablak vagy radiátor mellé!